Wat is de beste spray wax voor je auto?

Beste spray wax auto

De laatste jaren is de spray wax bezig aan een flinke opmars. Wax uit een potje heeft nog altijd zo zijn voordelen, maar biedt nu eenmaal niet de snelheid en het gemak dat een spray wel biedt.

Daarnaast vallen steeds meer van dit soort spray onder de noemer ‘sealant’. Een sealant is nóg gemakkelijker en sneller aan te brengen, en geeft met gemak een maandenlange bescherming.

Kort gezegd: Een goede spray wax is vaak de snelste en eenvoudigste manier om je auto te beschermen en extra glans mee te geven. Bovendien is het tegenwoordig zeker niet meer zo dat de wax alweer binnen een aantal weken is verdwenen.

We hebben de 4 beste spray waxes er bij gepakt in verschillende prijsklassen:

ProductBeschikbaarheid
Turtle Wax Hybrid Sealant 500mlShop voor € 16,95 (Autopoetsspullen.nl)
RUSH Spray Wax 750mlShop voor € 30,70 (Bol.com)
Meguiar’s Ceramic Wax 768mlShop voor € 23,95 (Autopoetsspullen.nl)
Cartec Quick Spray Wax 500mlShop voor € 17,74 (Bol.com)

1. Turtle Wax Hybrid Sealant 500ml

Een sealant en traditionele wax in één

Turtle Wax Seal n Shine

Deze spray wax is dankzij zijn prestaties en aantrekkelijke prijs al jarenlang een van de meest geliefde spray waxes onder autoliefhebbers. Turtle Wax heeft zijn ietwat stoffige imago inmiddels volledig achter zich gelaten en de Hybrid Solutions-lijn is hier eigenlijk wel het perfecte voorbeeld van.

Ook deze spray wax (een sealant) is onderdeel van de nieuwe lijn en geeft voor een spray wax een ongekend goede standtijd tot wel 6 maanden. Daarnaast geeft de wax een mooie diepe glans, iets waar veel sealants nog wel eens moeite mee kunnen hebben.

Dit laatste komt doordat aan deze sealant ook carnauba is toegevoegd. Hierdoor geniet je van zowel de voordelen van een sealant (hoge duurzaamheid en gebruiksgemak) als die van een traditionele wax (mooie warme glans).

De geavanceerde technologie zorgt er daarnaast voor dat water moeiteloos parelt en samen met de regen zonder moeite van de auto af rolt.

Turtle Wax Seal n Shine 3

Kenmerken

  Een van de best beoordeelde sealant sprays
  Eenvoudig aan te brengen (wel goed uitwrijven)
  Standtijd tot wel 6 maanden en zeer zuinig in gebruik
  Mooie diepe glans door carnauba-toevoeging
  Zowel op natte als op droge ondergrond te gebruiken

Tip: Gebruik niet teveel product tijdens het aanbrengen. Deze spray kan ook op de ramen worden gebruikt. De wax is aan te brengen door deze te sprayen op een microvezeldoek of applicator. Je kunt de wax ook direct op de auto sprayen. Vervolgens nawrijven met een schone en droge microvezeldoek.

Shop de Turtle Wax Hybrid Sealant bij Autopoetsspullen.nl

2. RUSH Spray Wax 750ml

Hoogwaardige spray wax met zeer mooie glans

Rush spray wax

RUSH kennen we vooral van hun sterk absorberende droogdoek, maar het merk biedt ook een spray wax die er zeker mag zijn. Toegegeven: De spray is iets aan de dure kant, maar biedt wel een aantal mooie voordelen.

Zo geeft deze spray een zeer mooie egale glans na het aanbrengen. Ook is de spray lekker makkelijk in gebruik en kan je hem op nagenoeg alle onderdelen aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de lak, kunststof, metaal, chroom, rubber en glas.

Rush spray wax 2

Spray de wax voor het aanbrengen eerst op een schone en droge microvezeldoek. Doe dit totdat de doek licht vochtig is en behandel vervolgens een paneel door een roterende beweging te maken. Wrijf na met een tweede schone en droge doek.

Shop de RUSH Spray Wax op Bol.com

3. Meguiar’s Hybrid Ceramix Wax 768ml

Ceramic spray wax voor een spiegelgladde lak en zeer mooie waterdruppeleffect (beading)

Meguiars Hybrid Ceramic Wax

Deze hoogwaardige spray wax van Meguiar’s behoort al jarenlang tot hun meest verkochte wax. De Ceramic Wax werkt net even iets anders dan andere soorten spray wax en wordt ook wel gezien als een wet coat.

Een wet coat breng je aan op een natte, net gewassen auto. Spuit je natte auto in, spoel deze af en de wax verspreidt zich gelijkmatig tijdens het afspoelen. Vervolgens droog je de auto af met een microvezel droogdoek, waardoor je de wax verder verspreidt en inwrijft.

Gemiddeld blijft deze wax zo’n 2-3 maanden aanwezig en kan je een middelgrote auto ongeveer 4-5 keer behandelen met de spray.

Daarnaast krijg je er dankzij de keramische wax ook nog een extreme waterbeading (druppelvorming) bij, waardoor je auto er in de regen nog nét even iets mooier uitziet.

Kenmerken

  Ceramic spray wax (wet coat)
  Zeer gemakkelijk en snel aan te brengen
  Geeft maandenlang glans en bescherming
  Ongekend goed waterdruppeleffect (beading)
  Meest verkochte wax van Meguiar’s

Meguiars Hybrid Ceramic Wax 2

Het grote voordeel van de wax is het eenvoudige gebruik: Spray Hybrid Ceramic Wax op het oppervlak van een gewassen (en nog natte!) auto. Spoel deze direct af met een harde straal of een hogedrukreiniger. Behandel altijd maximaal één of twee panelen tegelijk. Laat de spray niet op drogen en ook niet in de volle zon gebruiken.

Shop de Meguiar’s Supreme Drying Towel XL bij Autopoetsspullen.nl

4. Cartec Quick Spray Wax

Makkelijk in gebruik en met een aangename geur

Cartec Quick Spray Wax

Deze Quick Spray Wax is afkomstig van Cartec, dat we inmiddels ook al een tijdje kennen van hun zeer goede autopoets producten. De Quick Spray Wax doet eigenlijk precies wat zijn naam al doet vermoeden: Op een snelle en simpele manier een sterke waxlaag aanbrengen.

De spray is te gebruiken onder andere de lak, ramen en kunststof – En geeft dankzij de aanwezige polymeren een gladde en vuilafstotende laag. De spray is niet vettig en heeft ook nog eens een heerlijke geur.

Cartec Quick Spray Wax 2

Gebruiksaanwijzing:

  1. Zorg voor een schoon oppervlak vrij van vuil.
  2. Schud de fles Quick Spray Wax goed voor gebruik.
  3. Breng de wax aan op kleine secties van het voertuigoppervlak.
  4. Verspreid en polijst de wax met een schone, zachte microvezeldoek.
  5. Vermijd direct zonlicht en warme oppervlakken tijdens het aanbrengen.
  6. Herhaal indien nodig voor een diepere glans en bescherming.

Shop de Cartec Quick Spray Wax bij Bol.com