Beste droogdoek voor je auto? Dit is onze top 5

Beste droogdoek

Een goede droogdoek is eigenlijk onmisbaar wanneer je klaar bent met het wassen van je auto. Het drogen van je auto voorkomt namelijk watervlekken en kalkstrepen die na het wassen achterblijven op onder meer de lak, ruiten en velgen.

Maar niet iedere (microvezel)doek is even geschikt voor het drogen van je auto. Een droogdoek voor je auto moet namelijk goed kunnen absorberen en een ruim formaat hebben, maar is tegelijkertijd ook niet te groot. De kans is anders aanwezig dat de droogdoek over de grond sleept bij het drogen van de lagere delen van de auto.

Hierdoor kan er zand of andere viezigheid in terecht komen, die je vervolgens weer over de autolak sleept bij het verder drogen van je auto.

Kort gezegd: Een goede droogdoek is groot van formaat en neemt zonder moeite veel water op, maar is nog altijd compact genoeg om je auto lekker makkelijk en veilig mee te kunnen drogen.

We hebben er 5 droogdoeken bij gepakt in verschillende prijsklassen:

ProductBeschikbaarheid
Protecton XL Microvezel Droogdoek 60 x 90cmShop voor € 11,95 (Autopoetsspullen.nl)
Rush Microvezel droogdoek 50 x 80cmShop voor € 27,90 (Bol.com)
Meguiar's Microfiber Supreme Drying Towel XL 55 x 85cmShop voor € 26,95 (Autopoetsspullen.nl)
Meguiar's Water Magnet 76 x 55cmShop voor € 22,24 (Bol.com)
Rush Microvezel droogdoek XXL 70 x 100cmShop voor € 40,90 (Bol.com)

Protecton XL Microvezel Droogdoek (60 x 90cm)

Protecton Droogdoek XL 2

Niet van plan al teveel geld uit te geven, maar wel op zoek naar een zeer goed absorberende en royale droogdoek? Deze XL microvezel droogdoek van Protecton biedt absoluut de beste prijs-kwaliteitverhouding. De doek heeft een lekker ruim formaat, zachte microvezels en laat je met gemak een kleine tot middelgrote auto drogen. En hij is ook nog eens een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de meeste andere droogdoeken van deze kwaliteit.

Protecton Droogdoek XL 4

Kenmerken

  Extra grote en zachte droogdoek
  Neemt zonder moeite grote hoeveelheden water op
  Tussendoor uitwringen niet nodig
  Veilig te gebruiken op alle soorten lak en andere delen van het exterieur
  Na gebruik in de wasmachine of drogen aan de lucht

De doeken is zowel voor het exterieur als voor het interieur van de auto te gebruiken. Eenmaal klaar met drogen gooi je de doek gewoon in de wasmachine of laat je hem aan de lucht drogen.

Shop de Protecton XL Droogdoek bij Autopoetsspullen.nl

Rush Microvezel Droogdoek (50 x 80cm)

Maak kennis met de RUSH Master Drying Towel 1200 GSM: dé droogdoek die jouw voertuig streeploos en krasvrij laat glanzen. Met een indrukwekkende absorptie van 4 liter water en een zachte, veilige microvezelstructuur, is deze doek een must-have wanneer je van plan bent je auto te drogen.

Kenmerken

  Grote droogdoek van 50 x 80cm
  Sterk absorberend en extra zacht (1200 gsm)
  Niet nodig om tussendoor uit te wringen
  Satijnachtige zoomrand om krassen en swirls te voorkomen
  Geschikt voor het gehele exterieur van de auto

Dankzij de hoogwaardige kwaliteit behoudt de doek zijn premium prestaties, was na was. Met een royale afmeting van 50 bij 80 centimeter biedt hij optimale dekking voor een vlekkeloze droging, waardoor je auto telkens weer showroomklaar is.

Shop de Rush Microvezel Droogdoek op Bol.com

Meguiar’s Supreme Drying Towel XL (55 x 85cm)

Meguiar’s staat bekend om een groot aantal van de beste auto poetsproducten op de markt, en ook van hun droogdoeken mag je de hoogste kwaliteit verwachten. Zo ook van de Supreme Drying towel, welke zonder twijfel een van de beste droogdoeken van dit moment is.

Kenmerken

  Droogt met gemak een middelgrote tot grote auto
  Zeer absorberende droogdoek, uitwringen niet nodig
  Extra zachte en dikke structuur: Volledig krasvrij drogen
  Hoogwaardige microvezels (1050 gsm)
  Kan na gebruik in de wasmachine op 30 graden

De doek is lekker groot, zacht en neemt door zijn absorberende vermogen (1050 gsm) zonder moeite zeer grote hoeveelheden water op. Je droogt er met gemak een middelgrote tot grote auto mee. Veel gebruikers lukt het zelfs om twee auto’s af te drogen met de doek.

Shop de Meguiar’s Supreme Drying Towel XL bij Autopoetsspullen.nl

Meguiar’s Water Magnet (76 x 55cm)

De Water Magnet is een combinatie van een zeem en een droogdoek, en heeft een wafelachtige structuur. Hierdoor neemt de doek grote hoeveelheden water op tijdens het drogen, maar heeft het ook de voordelen van een zeem.

Merk je dat de doek op een gegeven moment minder goed het water begint op te nemen? Dankzij de unieke structuur wring je de Water Magnet gewoon even uit en kan je weer verder met drogen.

In tegenstelling tot andere droogdoeken betekent ‘vol’ dan ook niet dat je er meteen een andere doek bij moet pakken om je auto verder te kunnen drogen.

Deze doek kan overigens ook in de wasmachine, maar je kunt hem nadat je klaar bent ook even uitwringen en aan de lucht laten drogen.

Shop de Meguiar’s Water Magnet bij Bol.com

Rush Microvezel Droogdoek XXL (70 x 100cm)

Op zoek naar een van de allergrootste droogdoeken van dit moment? Deze professionele droogdoek is maar liefst 70 x 100cm en met een indrukwekkende dikte van 1600 gram/m², absorbeert hij tot wel 5 liter water. Hierdoor is je auto binnen vijf minuten droog. De microvezeldoek is extreem zacht en veilig voor alle oppervlakken.

Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polyamide, polyester en microvezel, behoudt deze luxueuze droogdoek zijn premium kwaliteit met een lange levensduur. Eenvoudig te reinigen op maximaal 60 graden, zonder gebruik van wasverzachter.

Shop de Rush Microvezel Droogdoek XXL bij Bol.com