Wat is de beste auto wax? Onze top 5

Beste autowax

Wax voor je auto komt in allerlei soorten en maten. De ene wax richt zich meer op een mooie warme glans, waar de andere wax je juist weer langer bescherming geeft. Het vinden van de beste autowax is hierdoor lang niet altijd even makkelijk – Soms hangt het maar net af van waar je precies naar op zoek bent.

Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden vind je in het onderstaande overzicht drie verschillende soorten autowax, namelijk de spray wax, de vloeibare wax en de paste wax (uit een potje):

1. Meguiar’s Ultimate Quik Wax

Gebruiksvriendelijke en snelle spray wax voor een extra warme glans

Deze spray wax behoort al jaren tot de meest verkochte wax van Meguiar’s. Het voordeel van de spray zit hem vooral in de snelheid en het gemak waarmee je de wax aanbrengt. Een kwestie van even inspuiten en uitwrijven met een microvezeldoek, iets wat bij de meeste auto’s niet meer dan 15 minuten werk zal zijn.

Daarnaast is deze spray ook te gebruiken in de volle zon en laat hij geen witte strepen achter, waardoor je er eigenlijk weinig fout aan kan doen bij het aanbrengen. Tegelijkertijd geeft deze wax wel ‘gewoon’ een mooie diepe glans, een goed waterdruppeleffect (beading) en een wekenlange water- en vuilafstotende laag aan je auto.

Perfect voor wanneer je je auto eens in de twee weken of maandelijks wast en op zoek bent naar een wax met een mooie diepe glans.

Kenmerken

  Snel en eenvoudig aan te brengen spray wax
  Verbeterde formule met nog meer gebruiksgemak
  Laat geen witte strepen of vlekken achter
  Geeft een mooie diepe glans en sterke druppelvorming
  Wekenlang een vuil- en waterafstotende laag
  Laat water en regen van de auto afglijden
  Te gebruiken op o.a. lak, plastic, sierlijsten en meer
  Ook geschikt voor matte lak

Gebruiksaanwijzing

Deze wax is simpel en snel aan te brengen op een droge, net gewassen auto. Opspuiten en vervolgens uitwrijven met een schone (en droge) microvezeldoek.

Shop de Meguiar’s Ultimate Quik Wax op Autopoetsspullen.nl

2. RUSH Spray Wax 750ml

Hoogwaardige spray wax met zeer mooie glans

Rush spray wax 2

RUSH kennen we vooral van hun sterk absorberende droogdoek, maar het merk biedt ook een spray wax die er zeker mag zijn. Toegegeven: De spray is iets aan de dure kant, maar biedt wel een aantal mooie voordelen.

Zo geeft deze spray een zeer mooie egale glans na het aanbrengen. Ook is de spray lekker makkelijk in gebruik en kan je hem op nagenoeg alle onderdelen aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de lak, kunststof, metaal, chroom, rubber en glas.

Spray de wax voor het aanbrengen eerst op een schone en droge microvezeldoek. Doe dit totdat de doek licht vochtig is en behandel vervolgens een paneel door een roterende beweging te maken. Wrijf na met een tweede schone en droge doek.

Shop de RUSH Spray Wax op Bol.com

3. Meguiar’s Hybrid Ceramic Liquid Wax

Meest duurzame wax van Meguiar’s – Voor een spiegelgladde lak

Deze wax is perfect wanneer je op zoek bent naar een spiegelgladde lak, waarbij regen, vuil en water maandenlang van je auto zullen afglijden. Ook biedt deze keramische wax een zeer goed waterdruppeleffect en is het dankzij de ruime standtijd een van de meest duurzame waxen van dit moment.

De Hybrid Ceramic Liquid Wax van Meguiar’s is een vloeibare wax, welke je aanbrengt met een applicator of microvezeldoek.

Dankzij de supergladde laag wordt met name de lak van je auto zeer water- en vuilafstotend. Hierdoor blijft de auto langer schoon, glijdt regen van de lak af en hecht vuil zich minder snel. Je kunt de Meguiar’s Ceramic Liquid Wax bovendien ook gebruiken op chromen onderdelen en gespoten kunststof.

Kenmerken

  Vloeibare keramische wax met een zeer lange standtijd
  Zorgt maandenlang voor een spiegelgladde lak
  Verzegelt de lak tegen invloeden van buitenaf
  Extreem waterdruppeleffect op de lak (beading)
  Gemakkelijk aan te brengen (zie gebruiksaanwijzing)
  Ook te gebruiken op chromen delen en gespoten kunststof

Gebruiksaanwijzing

Ondanks dat een vloeibare wax altijd iets meer werk vraagt dan een spray wax, is de ceramic wax verrassend gemakkelijk en snel aan te brengen. Breng de wax altijd aan op een schone en droge auto. Aangezien de wax vloeibaar is, breng je deze het beste aan met een applicator pad of een microvezeldoek.

Even laten inwerken en tot slot afnemen met een schone microvezeldoek of finishing towel. Daarnaast is deze wax zowel met de hand als met een Dual Action polijstmachine aan te brengen.

Shop de Meguiar’s Hybrid Ceramic Liquid Wax op Autopoetsspullen.nl

4. Stipt Wax Shield

Krachtige paste wax met hoge waterafstotende werking

Stipt Wax Shield

Stipt Wax Shield is een paste wax. Dit type wax is vaak iets duurder en lastiger aan te brengen. Maar hier tegenover staat wel een zeer langdurig resultaat, waar je maandenlang van kunt genieten. Bovendien is een paste wax over het algemeen zuiniger in gebruik, waardoor je er langer mee kunt doen.

De Wax Shield van Stipt beschermt de lak tegen krassen, regen en oxidatie. Daarnaast geeft deze wax een zeer mooie glans en heeft het een hoge hardheid. Dit heeft tot gevolg dat de lak voor langere tijd water- en vuilafstotend zal worden.

Je kunt de Meguiar’s Ceramic Liquid Wax overigens ook gebruiken op chromen onderdelen en gespoten kunststof.

Shop de Stipt Wax Shield op Bol.com

5. Turtle Wax Hybrid Solutions Pro Graphene Flex Wax

Zeer duurzame spray wax met een ongekend goede glans en druppelvorming

Shop voor € 26,95 op Autopoetsspullen.nl

Ben je op zoek naar iets met een langere bescherming en een nóg diepere glans? Dan is de vernieuwde Pro Graphene Flex Wax misschien wel precies wat je zoekt. Ook dit is een spray wax, maar wel met een andere werking dan de Quik Wax van Meguiar’s. Dankzij de Graphene-toevoeging blijft je auto met gemak 3 maanden beschermd, al horen wij zelfs gebruikers van deze wax die er 6 maanden mee kunnen doen.

Daarnaast is de glans die je krijgt van deze wax eigenlijk niet te vergelijken met die van een andere spray wax – En je kunt hem ook gebruiken voor je velgen, ruiten, rubbers en kunststof onderdelen van het exterieur.

Kenmerken

  Zeer langdurige bescherming en een ongekende glans
  Kan o.a. ook worden gebruikt op wielen, glas, rubber en kunststoffen
  Standtijd vergelijkbaar met die van een paste wax
  Eenvoudig en snel aan te brengen

Gebruiksaanwijzing

Het aanbrengen van deze spray wax brengt iets meer werk met zich mee dan bijvoorbeeld bij de Quik Wax, maar moeilijk is het zeker niet. De wax is op drie verschillende manieren aan te brengen, waarvoor je bij twee opties de auto niet hoeft te drogen voor het aanbrengen. Op de productpagina lees je de volledige gebruiksaanwijzing voor deze wax.

Shop de Pro Graphene Flex Wax op Autopoetsspullen.nl